mwwstart

MMW Wedstrijd 18 juni 2023 Alphen aan den Rijn

We wilden graag vroeg in het seizoen een MMW-wedstrijd organiseren om zo de nieuwe leden de mogelijkheid te geven om snel een wedstrijd op eigen parcours te ervaren. Dan is het mooi dat Avanti de 2e MWW-wedstrijd mag organiseren.

Het is afgelopen weken warm geweest. Voor deze zondag was er bewolking en misschien een beetje regen voorspeld. Het was dus drukkend warm, maar wel fijn dat de zon niet direct scheen.
mwwWe begonnen niet op de standaard tijd van de MWW, voor ons was er nog wedstrijd. Toen deze klaar was en het parcours vrij was, kon het om 12.30 uur voor de jeugd beginnen met inrijden.

De eerste renners waren er al lekker op tijd. Broer en zus, Noud en Zoe hadden er zin in.
Al snel volgde iedereen van de organisatie. Inschrijving, My-laps, EHBO, Kantine, Materiaalcontrole, baancontrole; alles werd gereed gemaakt voor een mooie wedstrijd. Wat was er een goede
opkomst van de vrijwilligers dat is goed om te zien.
Ieders kleine bijdrage maakt een groot geheel en
maakt het mogelijk om wedstrijden voor de jeugdrenners te organiseren.

mww taartverkoopNiet te vergeten: onze terugkomende traditie taartverkoop voor het jeugdkamp! Wederom hielpen de zusjes van renners
mee: Linzy en Sophie.
Het werd al lekker druk, misschien kwam dat wel doordat de wedstrijd in de middag startte, zo was er
de mogelijkheid om in de ochtend vaderdag te vieren. Nu snel door naar de wedstrijd.

We hadden gecombineerde groepen. Categorie 1 en 2 mochten beginnen; eerst de materiaalcontrole en daarna wachten in het vak tot ze mochten oprijden en vervolgens opstellen bij de streep. Er waren
10 renners voor categorie 1, waarvan twee van Avanti; Maikel van Klompenburg en Mads Vonk.
Categorie 1 startte na categorie 2. De jongens en meisjes rijden 4 rondes en hadden er meteen zin in, want na de start lag het tempo gelijk hoog. Er waren vijf renners die samen een beetje voor de rest reden. De laatste ronde scheidden 3 renners zich af van de andere en streden om de winst.
podium cat 1De 1e plaats was voor Jelte Wiersma, 2e Feline Knook, 3e Tim Versluis, 4e Mads Vonk, 5e
Laurens ten Oever.
Mads kon het tempo al goed bijhouden voor zijn 1e wedstrijd en hij was zeer blij met zijn medaille.
Maikel is de jongste bij Avanti eigenlijk nog categorie 0. Hij heeft de wedstrijd met heel veel plezier beleefd en kwam met een grote lach over de finish.

Categorie 2 startte als eerste, aan de start stond ook een leuke groep van renners: 9 jongens en
meisjes. In deze groep kwamen Pepijn Keijzer, Luuk Onderwater en Jari van Velzen uit voor Avanti.
Een groepje van 5 renners was de kopgroep. Pepijn deed veel kopwerk en kon niet loskomen van de andere renners. Het liep uit op een sprint. Daarna moest hij het afleggen tegen Len Boere. De derde plek was voor Rokko Quinten Theijn. Daarna Luuk podium cat 2Onderwater op de 4e plek. Hij kon al goed volgen en we zijn blij dat hij weer zo goed hersteld is van zijn gebroken sleutelbeen. De 5e plek is voor Louis van Waardenberg en de 6e plek is voor Liam van Ochten. Jari van Velzen heeft net als bij Trias gestreden
voor elke plek, mooi om te zien dat hij zich zo kan focussen. Lousanne werd toch nog ingehaald en daarmee was Jari 7e. Lousanne met lange haren voor het rugnummer mooi 8e geworden en Rosanne mocht het afsluiten met de 9e plek.

Categorie 3 en 4 was de volgende wedstrijd.
Voor categorie 3 waren er 8 renners. Voor Avanti kwam Bas Onderwater uit. Vanaf de start bepaalde hij het hoge tempo. Hoe spannend hij het van de voren vindt, hoe goed de wedstrijd gaat. Hij hield het tempo hoog en kon een aantal renners lossen, maar het kwam op een eindsprint uit.
podium cat 3Bas houdt niet van verliezen en gaf echt alles en niet onverdiend. Hij is de terechte winnaar. Achter hem volgde als 2e Henning Heider, de 3e plaats voor Kik Meliesie, de 4e plek Mate Csevar en vervolgens Jan Holster 5e. Zus en broer, Zoe en Naud , behaalden de 6e en 7e plek.
Door een val kon Luca de wedstijd niet uitfietsen. Naud was gestopt bij Luca om hem te helpen en het daarna te melden bij de
baancontrole. Iemand die zo begaan en behulpzaam is wordt beloond met een cup-cake en dank.

Categorie 4 was een klein groepje van 6 renners, voor Avanti kwamen Tim van der Werf en Liese van
der Laan uit.
Vorige week had Tim nog moeite om het tempo te volgen. Hij dacht ik doe het bij Avanti anders en Tim nam de leiding en bepaalde de snelheid. Dat was slim van Tim. De groep bleef bij elkaar en in de sprint die we regelmatig oefenen kon Tim ondanks zijn vele kopwerk een knappe 2e plaats binnenhalen. Tim, zeer goed gedaan! Liese is eigenlijk pas lid en we konden haar net op tijd inschrijven. Ze podium cat. 4gaat lekker hard op de training. Dit was haar 1e wedstrijd en ze koos er een beetje voor om te volgen en te ervaren hoe het gaat zo'n wedstrijd. We weten dat ze meer in huis heeft, maar dat
komt bij de volgende wedstrijd wel eruit. Ze werd net in de sprint gepasseerd door Adilen Heider.
Adilen werd 3e en Liese 4e. Op de 5e plek Faas van Ophemert 6e plaats voor Sven Katz.

De 1e 4 wedstrijden waren gereden, op naar de prijsuitreiking van categorie 1 t/m 4. Wat hebben we een hoop lachende gezichten gezien, van alle kinderen die hebben genoten. Daar doe je het voor.
Cup-cakes of een taartje was voor veel renners een mooie beloning.

Hierna volgde een pauze en het inrijden voor categorie 5, 6, 7 en de nieuwelingen.
Categorie 5 en 6 waren als volgende aan de beurt.
Categorie 5 begon met 6 renners bij de startstreep. De renners podium cat 5begonnen de wedstrijd goed in een groep. Helaas konden niet alle renners erbij blijven en moesten zich laten vallen. Deze renners reden op hun eigen tempo de wedstijd uit. In de laatste paar meter werd er nog een kort sprintje getrokken om een podiumplek. Siem van Nierop werd 1e, Cis van Merrienboer 2e, Jonas Klein Haneveld 3e, Ot Kuiper 4e, Cas de Vreede 5e en als afsluiter kwam Marnix Oosenburg over de streep heen.

Categorie 6 had welgeteld 13 renners bij de start staan. Dit was een grote groep renners. Categorie 6 ging als eerst weg voordat categorie 5 het startsignaal kreeg. Deze groep bleef net zoals categorie 5 goed bij elkaar rijden. Alleen merkten ze wel dat categorie 5 ze steeds dichter op hun hielen zat.
Deze groepen gingen zich mengen. Wel kregen een paar renners van categorie 6 energie in de benen en kwamen vrij van de groep. Helaas ging niet alles goed Marnix ten Oever kon na een val helaas niet meer verder en is eerder uit de wedstrijd gestapt. Toen de bel podium cat 6voor categorie 5 ging liet categorie 6 de renners voor zodat die de laatste sprint konden trekken.
6 Ronden daarna ging ook de bel voor categorie 6 die met een mooie eindsprint kon starten. Helaas kan Julian de Jong hier niet aan
meedoen omdat die een paar ronden ervoor een lekke band had gekregen en hierdoor niet verder kon.
De volgende renners kwamen over de streep: Als 1e Duco Jeurissen, 2e Milan de Vreede, 3e Joshua Roosenmaallen, 4e Wessel de Jong, 5e Franka Baars, 6e Peet van Merrienboer, 7e Kevin Bloos,
8e Koen Vissers, 9e Rens van Rooijen, 10e Iman Zahed en 11e
Koppe Helderman.

Categorie 7 en de nieuwelingen zijn tegelijk gestart. Dit was voor een grote groep renners de eerste of tweede wedstrijd dat ze 35 km moesten rijden. De groep is het grootste gedeelte van de wedstrijd bij elkaar gebleven. Halverwege de wedstrijd kreeg Kaja ketting pech, waardoor die de groep voorbij moest laten gaan. Toen de ketting het weer deed heeft hij een sprintje getrokken om weer bij de groep te komen.

cat 7 en nwl
Hij had geen tijd om rustig bij te komen want Bosse zette de aanval in en begon met demarreren. Het lukte hem om van de groep los te komen maar zag wel dat Kaja in zijn wiel zat.
Het is het peloton niet meer gelukt om de twee koplopers in te halen.
Tot op de laatste ronden bleef het gat tussen de twee groepen groter worden. Met een laatste eindsprint heeft Bosse Wortman de
winst te pakken voor categorie nieuwelingen en was Kaja van der Brugghen 2e geworden.
Even later kwam het peloton met een eindsprint over de finish heen. Hier werd plek 3 en 4 voor de nieuwelingen bepaald: op de 3e plek Wesley Sluijmer en op de 4e plek Rutger Lugtenburg.

De uitslag van categorie 7 was 1e Floris Fransen, 2e Bjorn Bogaards, 3e Rik van der Neut, 4e Sofie Freeke en 5e Benthe van Haasteren.

podium cat 7 en nwl

Meer foto's.....