MWW-logo

top
Page

MWW-logoMiniWegWedstrijden 2023

In 2011 is er in het district Zuid-Holland begonnen met het organiseren van “MiniWegWedstrijden”, interclubwedstrijden voor beginnende jeugdwielrenners en kinderen waarvoor het in de (nationale) KNWU-wedstrijden (nog) erg hard gaat.
Door aan MiniWegWedstrijden mee te doen kunnen jeugdrenners kennis maken met het rijden van wedstrijden.
Dit jaar worden er tien wedstrijden georganiseerd.

Wie mag mee doen?

Deze MiniWegWedstrijden zijn bedoeld voor jeugdleden van Zuid-Hollandse verenigingen met nog weinig of geen wedstrijdervaring en jeugdrenners voor wie het in de nationale KNWU-wedstrijden (nog) erg hard gaat. We richten ons primair op dezelfde leeftijdscategorieën als de KNWU-jeugdwedstrijden, dus vanaf het jaar dat de renner 8 jaar wordt, tot en met het jaar dat hij 14 wordt. Dit jaar mogen eerste- en tweedejaars nieuwelingen (jongens en meisjes) mee doen.
Vanaf 1 juli worden de districten Zuid- en Noord-Holland samengevoegd. In verband hiermee mogen Noord-Hollandse renners ook aan de MWW meedoen.

Beginnende renners moeten natuurlijk wel genoeg techniek hebben om veilig aan MWWwedstrijden deel te nemen. Als je al enige tijd bij je vereniging meetraint zal dit geen probleem zijn, maar je trainer kan dit je zo vertellen.
Daarnaast zijn welkom de renners die in de KNWU-wedstrijden het peloton (nog) niet bij kunnen houden.
Daarvoor is van de KNWU-licentiehouders vastgesteld of zij in de NK-selectiewedstrijden in het district wel of niet meestal in het peloton konden finishen. Deze lijsten zijn door de jeugdbegeleiders gebruikt bij de uitnodiging voor de MWW.
Sommige verenigingen kiezen er voor nog wat selectiever te zijn.

Voor deelname is een jeugdlicentie niet nodig, een startlicentie is genoeg.
Ook een transponder is niet verplicht. Bij een aantal wedstrijden (o.a. Lisse, Leiden en Alphen) gaan we wel transponders gebruiken. Als je zelf geen transponder hebt, kan je die dan lenen. Neem ook je wedstrijdlicentie of startlicentie mee naar de wedstrijden!

Categorie-indeling - Nieuwelingen dit jaar eigen categorie

Er wordt net als bij de KNWU-wedstrijden gereden in zeven verschillende (leeftijds)categorieën en in een categorie nieuwelingen.

Omdat het aantal deelnemende nieuwelingen de afgelopen jaren toenam is besloten de nieuwelingen tot een aparte categorie te maken, met eigen prijzen, en ook tweedejaars nieuwelingen toe te laten.
Hierbij zullen de nieuwelingen-jongens apart geklasseerd worden en de nieuwelingen-meisjes samen met jeugdcategorie 7.
Ook voor nieuwelingen geldt: MWW is echt bedoeld voor renners die het in de KNWU-wedstrijden of de ZoMoCo niet bij kunnen houden.

Meer over de categorie-indeling vind je hier .....

We starten net als bij de KNWU-wedstrijden per categorie, maar als in een categorie minder dan 10 deelnemers starten, kan besloten worden categorieën tegelijk te laten rijden.
Deelnemers worden wel per categorie geklasseerd (m.u.v. categorie 7 en de nieuwelingen-meisjes, zij rijden samen en van hun

wedstrijd wordt één uitslag opgemaakt, zij worden niet apart geklasseerd).

Prijzen

Voor alle categorieën zijn er elke wedstrijd vijf dagprijzen.
De uitslagen worden op deze website gepubliceerd.
Er wordt geen klassement bijgehouden, maar alle renners die aan minimaal vijf wedstrijden hebben deelgenomen krijgen na afloop een beker ter herinnering.

Promoveren

Als een renner of renster in drie wedstrijden een top-5-klassering haalt, waarvan minimaal één overwinning, promoveert hij/zij naar een hogere categorie. Promoveren is verplicht!
Als een kind voor de tweede keer promoveert is hij/zij de MWW ontgroeid. Hij/zij heeft dan al minimaal zes prijzen verzameld en is dan klaar voor de KNWU-wedstrijden.

Moet ik aan alle wedstrijden mee doen ?

Nee hoor, je mag helemaal zelf weten hoeveel van deze wedstrijden je rijdt.

MateriaalcontroleMateriaalcontrole

Bij alle fietsen wordt gecheckt of ze technisch in orde zijn. Indien mogelijk is er ook verzetcontrole. Het is verstandig - vooral in het belang van de gezondheid van het kind - om het verzet van de fiets conform de KNWU-regels in orde te hebben. (Meer over toegestane verzetten vind je hier.....)

Als een prijswinnaar zichtbaar met een veel te zwaar verzet heeft gereden, kan hij/zij gediskwalificeerd worden.

Waar zijn de wedstrijden?

Zondag 11 juni HSK Trias, Den Haag  
Zondag 18 juni WV Avanti, Alphen aan den Rijn start: 12.30 uur
Zondag 25 juni Westland Wil Vooruit, Honselersdijk  
Zondag 2 juli RTV de Bollenstreek, Lisse  
Zaterdag 8 juli RWC Ahoy, Rotterdam  
Zaterdag 2 september WV De Waardrenner, Lekkerkerk  
Zaterdag 9 september DRC de Mol, Dorcrecht  
Zaterdag 16 september RRC de Pedaalridders, Rotterdam  
Zaterdag 23 september LRTV Swift, Leiden  
Zondag 1 oktober RWV de Spartaan, Rijswijk  

Aanvang in principe 11.00 uur, inrijden vanaf 10.00 uur.
Er is een pauze tussen categorie 4 en 5, waarin de categorieën 5, 6 en 7 kunnen inrijden.

Aanmelden

Aanmelden moet via de jeugdbegeleider van je vereniging (zie ook hier....). Dat hoeft alleen maar voor de eerste wedstrijd waaraan je deelneemt.
Deelname is gratis.

 

 

« prev top next »
top
News

facebook-icon 

MCC-wedstrijden

MiniCycloCross-wedstrijden zijn bedoeld voor alle jeugdleden (met start- of jeugdlicentie) van verenigingen uit de Regio West.
Nieuwelingen die geen KNWU/landelijke wedstrijden rijden mogen ook meedoen. Zij starten (en worden geklasseerd) bij categorie 7.

Het aanbod van leuke wedstrijden voor de jeugd in onze regio is niet zo groot of het niveau ligt vaak hoog aangezien de renners vaak uit het hele land komen.
Om iedereen de kans te bieden naast de training ook enkele wedstrijden te kunnen rijden is een aantal jaar geleden het idee ontstaan voor een aantal wedstrijden in onze regio.

meer info....


Komende wedstrijden:

Zondag 21 januari

Honselersdijk
Westland Wil Vooruit
Broekpolderlaan 14
2675 LJ Honselersdijk
tel. 0174 - 648413
www.westlandwilvooruit.nl

Start categorie 1: 11.00 uur
Inrijden alle categorieën: 11.30 uur


(Voorlopige) kalender 2023/24....


 

Iets voor op de website?

Een berichtje, verslag of (linkje naar) foto's: mail:

top
Menu

nieuw

Eindbekers!

Voor alle renners die aan minimaal de helft van de acht wedstrijden hebben deelgenomen is er na afloop van de laatste MCC-wedstrijd op zondag 21 januari in Honselersdijk een eindprijs!


Dit jaar ook voor nieuwelingen...

Nieuwelingen die niet aan KNWU/landelijke veldritten meedoen mogen ook mee rijden. Deze renners/rensters starten (en worden geklasseerd) bij categorie 7.

en renners uit Noord-Holland

Vanaf 1 juli zijn de KNWU-districten Zuid- en Noord-Holland samengevoegd tot de Regio West. Renners uit Noord-Holland mogen dan ook deelnemen aan de MCC-wedstrijden.


Gemaakt met CMSimple | TiG | Login