MWW-logo

top
Page

MWW-logoMiniWegWedstrijden 2019

In 2011 is er in het district Zuid-Holland begonnen met het organiseren van “MiniWegWedstrijden”, interclubwedstrijden voor beginnende jeugdwielrenners en kinderen waarvoor het in de (nationale) KNWU-wedstrijden (nog) erg hard gaat.
Door aan MiniWegWedstrijden mee te doen kunnen jeugdrenners kennis maken met het rijden van wedstrijden.
Dit jaar worden er acht wedstrijden georganiseerd.

Wie mag mee doen?


Deze MiniWegWedstrijden zijn bedoeld voor jeugdleden van Zuid-Hollandse verenigingen met nog weinig of geen wedstrijdervaring en jeugdrenners voor wie het in de nationale KNWU-wedstrijden (nog) erg hard gaat. We richten ons primair op dezelfde leeftijdscategorieën als de KNWU-jeugdwedstrijden, dus vanaf het jaar dat de renner 8 jaar wordt, tot en met het jaar dat hij 14 wordt. Ook dit jaar mogen eerste-jaars nieuwelingen (jongens en meisjes) waarvoor het in de nationale wedstrijden te hard gaat mee doen.

Beginnende renners moeten natuurljik wel genoeg techniek hebben om veilig aan MWWwedstrijden deel te nemen. Als je al enige tijd bij je vereniging meetraint zal dit geen probleem zijn, maar je trainer kan dit je zo vertellen.
Daarnaast zijn welkom de renners die in de KNWU-wedstrijden het peloton (nog) niet bij kunnen houden. Daarvoor is van alle KNWU-licentiehouders vastgesteld of zij in de NK-selectiewedstrijden in het district wel of niet meestal in het peloton konden finishen. Deze lijsten zijn door de jeugdbegeleiders gebruikt bij de uitnodiging voor de MWW.
Sommige verenigingen kiezen er voor nog wat selectiever te zijn.

Voor deelname is een licentie niet nodig, een basislidmaatschap is genoeg. Ook een transponder is niet verplicht. Bij een aantal wedstrijden (o.a. Den Haag, Lisse, Leiden en Alphen) gaan we wel transponders gebruiken. Als je geen transponder hebt, kan je die dan lenen. Neem ook je licentie of basislidmaatschap mee naar de wedstrijden!

Categorie-indeling

Er wordt net als bij de KNWU-wedstrijden gereden in zeven verschillende (leeftijds)categorieën. De (1e-jaars)nieuwelingen-jongens en nieuwelingen-meisjes rijden hun wedstrijd samen met jeugdcategorie 7.
Renners en rensters die heel goed rijden kunnen promoveren naar een hogere categorie.

Meer over de categorie-indeling vind je hier .....

Prijzen

We starten net als bij de KNWU-wedstrijden per categorie, maar als in een categorie minder dan 10 deelnemers starten, kan besloten worden categorieën tegelijk te laten starten.
Deelnemers worden wel per categorie geklasseerd (m.u.v. categorie 7 en de nieuwelingen, zij rijden samen en van hun wedstrijd wordt één uitslag opgemaakt, zij worden niet apart geklasseerd).

Voor alle categorieën zijn er elke wedstrijd vijf dagprijzen.
De uitslagen worden op deze website gepubliceerd.
Er wordt geen klassement bijgehouden, maar alle renners die aan minimaal vijf wedstrijden hebben deelgenomen krijgen na afloop een beker ter herinnering.

Promoveren


We hebben dit jaar de promotieregeling iets verruimd. Als een renner of renster drie keer een top-5-klassering haalt, waarvan minimaal één overwinning, promoveert hij/zij naar een hogere categorie. Promoveren is verplicht!
Als een kind voor de tweede keer promoveert is hij/zij de MWW ontgroeid. Hij/zij heeft dan al minimaal zes prijzen verzameld en is dan zeker klaar voor de KNWU wedstrijden.

Moet ik aan alle wedstrijden mee doen ?

Nee hoor, je mag helemaal zelf weten hoeveel van deze wedstrijden je rijdt. Alleen als je vijf of meer keer deelneemt krijg je na afloop een beker !

MateriaalcontroleMateriaalcontrole

Bij alle fietsen wordt gecheckt of ze technisch in orde zijn. Het is verstandig - vooral in het belang van de gezondheid van het kind - om ook het verzet van de fiets conform de KNWU-regels in orde te hebben. (Meer over toegestane verzetten vind je hier.....)

Als een prijswinnaar zichtbaar met een veel te zwaar verzet heeft gereden, kan hij/zij gediskwalificeerd worden.

Aanmelden

Aanmelden moet via de jeugdbegeleider van je vereniging (zie ook hier....). Dat hoeft alleen maar voor de eerste wedstrijd waaraan je deelneemt.
Deelname is gratis, wel moet je je basislidmaatschap (of licentie) tonen aan de inschrijftafel.

 

« prev top next »
top
News

Over MWW-wedstrijden

MiniWegWedstrijden zijn bedoeld voor jeugdleden van Zuid-Hollandse verenigingen met nog weinig of geen wedstrijdervaring en jeugdrenners voor wie het in de nationale KNWU-wedstrijden (nog) erg hard gaat.


Iets voor op de website?

Een berichtje, verslag of (linkje naar) foto's: mail: jeugd@wvavanti.nl

top
Menu

nieuw

Volgende wedstrijd:

Zaterdag 21 september:

bij RWV de Spartaan
Lange Kleiweg 116
2288 GK Rijswijk

Start: 11.00 uur
inrijden vanaf 10.00 uur


De kalender voor 2019 staat hier.


Gemaakt met CMSimple | TiG | Login