MWW-logo

top
Page

Moddercross in Alphen aan den Rijn

Alle regen in de week ervoor en de cross die vooraf door de nieuwelingen en ouder werd gereden maakten het parcours er niet makkelijker op.

moddercross

Omdat het parcours vlak voor de brug erg modderig was werd besloten de categorieën 1 en 2 daar omheen te leiden.
In categorie 1 startten acht renners. Vanaf de eerste ronde nam Nienke Bennis de kop om deze niet meer af te staan. Zij finishte na drie ronden met ruime voorsprong als eerste.

"

Ook in categorie 2 stonden er acht renners aan de start. Hier was het thuisrijdster Maxime Takken die vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief nam en uiteindelijk na vier ronden met een ruime voorsprong als winnaar eindigde.

Voor de wedstrijd van categorie 3 werden de lijntjes weer omgehangen, zodat de brug ook weer in het parcours kwam. In deze categorie waren de verschillen groot.
Ayden de Jong (Westland Wil Vooruit) won de wedstrijd, gevolgd door Ids Witkamp (RTV de Bollenstreek) en clubgenote Mara Vergeer, die na een wat mindere eerste ronde erg sterk terugkwam, op de derde plek.

In categorie 4 hadden we met 25 renners het grootste deelnemersveld. Helaas was er al vroeg in de wedstrijd een valpartijtje, waardoor Joachim Luijendijk niet verder kon.
De renners kregen ook nog een fel buitje over zich heen.
Dave Boekestijn, die ook in Rijswijk, zijn enige deelname toe nu toe, al won, mocht op het hoogste podium plaats nemen.

In de korte pauze werd het parcours voor de hoogste categorieën wat uitgebreid en kon er nog ingereden worden door categorie 5 t/m 7.
In categorie 5 liet Roxanne Takken (WV Avanti) vanaf het begin zien dat zij al aardig wat crosservaring heeft opgedaan in verschillende KNWU-wedstrijden (en het parcours ook niet nieuw voor haar was natuurlijk).
Met een hele snelle eerste ronde sloeg ze meteen een flink gat, dat elke ronde weer groter werd. De eerste plek was dus voor haar. Thijmen de Jong, ook van de organiserende vereniging, werd tweede. Hij moest de laatste ronde nog alle zeilen bijzetten om Deirdre Mens (LRTV Swift) voor te blijven.

In de hoogste categorieën was het aantal deelnemers helaas weer niet zo groot. Met acht renners in categorie 6 en twee in categorie 7/nwl besloten we deze categorieën tegelijkertijd te laten rijden.
De net uit categorie 5 gepromoveerde Tim Bennis (RWV de Spartaan) domineerde ook in categorie 6. Elke ronde weer kwam de snelste rondetijd achter zijn naam, waarmee hij de wedstrijd overtuigend won.


In categorie 7/nwl nam thuisrijder Ingmar van den Bosch meteen de kop. Helaas kreeg hij in de tweede ronde te maken met een voorderailleur die het af liet weten.
Gelukkig werd er door een aantal omstanders alles aan gedaan om hem weer op de fiets te krijgen, en dat lukte maar kostte nogal wat tijd. In de resterende drie ronden lukte het hem nog wel de achterstand van zo’n vier minuten terug te brengen tot krap één minuut, maar het was Igor Luynenburg (RTV de Bollenstreek) die de wedstrijd won.

Al met al kijken we terug op een leuke wedstrijddag, waar het weer – toch een paar buitjes – beter had gekund en ook het aantal deelnemers, met name in de hoogste categorieën wat groter had mogen zijn.
We waren erg blij met iedereen die er wel was, renners, vrijwilligers en publiek/supporters. Iedereen heel erg bedankt!

alle uitslagen…..
foto’s van Jolanda Stembert…..

 

 

« prev top next »
top
News

facebook-icon 

MCC-wedstrijden

MiniCycloCross-wedstrijden zijn bedoeld voor alle jeugdleden (met start- of jeugdlicentie) van verenigingen uit de Regio West.
Nieuwelingen die geen KNWU/landelijke wedstrijden rijden mogen ook meedoen. Zij starten (en worden geklasseerd) bij categorie 7.

Het aanbod van leuke wedstrijden voor de jeugd in onze regio is niet zo groot of het niveau ligt vaak hoog aangezien de renners vaak uit het hele land komen.
Om iedereen de kans te bieden naast de training ook enkele wedstrijden te kunnen rijden is een aantal jaar geleden het idee ontstaan voor een aantal wedstrijden in onze regio.

meer info....


Komende wedstrijden:

Zaterdag 6 januari

Rotterdam
RRC de Pedaalridders
op het parcours van RWC Ahoy
Landscheiding 101 (ten noorden van Rotterdam Airport)
Rotterdam
tel. 010 - 4229171
www.depedaalridders.nl


(Voorlopige) kalender 2023/24....


 

Iets voor op de website?

Een berichtje, verslag of (linkje naar) foto's: mail:

top
Menu

nieuw

Uitslagen Alphen a/d Rijn

De uitslagen van de MCC-wedstrijd bij WV Avanti staan weer op de uitslagenpagina.
Foto's zijn te vinden op hun eigen facebookpagina.

MCC Alphen


Dit jaar ook voor nieuwelingen...

Nieuwelingen die niet aan KNWU/landelijke veldritten meedoen mogen ook mee rijden. Deze renners/rensters starten (en worden geklasseerd) bij categorie 7.

en renners uit Noord-Holland

Vanaf 1 juli zijn de KNWU-districten Zuid- en Noord-Holland samengevoegd tot de Regio West. Renners uit Noord-Holland mogen dan ook deelnemen aan de MCC-wedstrijden.


Gemaakt met CMSimple | TiG | Login